GPD ˝Kutinske dunje˝ iz Kutine

hugpd

U Kutini, svake prve srijede u mjesecu se sastaju majke s bebama iz Kutine i okolice. Grupa je dobila ime po simbolu grada Kutine, dunjama. Koordinator grupe je patronažna sestra Ljerka Burazin, a voditeljica majka Slađana Caren Vidaković.

Patronažna sestra Ljerka uvijek pripremi temu na prijedlog majki o kojoj na početku napravi predavanje. Na taj način educira i puno pomogne majkama oko problemima s kojima se redovito suočavaju kad im stine beba na svijet. Ovisno o godišnjem dobu ili starosti beba to bude kako riješiti probleme s začepljenim nosićima u zimi, kako se izboriti s proljetnim alergijama zatim na koji način i kad je najbolje uvoditi dohranu bebama itd. Majke uvijek iznose svoja mišljenja i probleme o kojima raspravljamo te im pokušavamo pomoći. Najteže je majkama s prvim dijetetom premda znajući da je svaka trudnoća i beba različita, nešto novo uvijek nauče majke s više djece.

Majke vole dolaziti na grupu naročito zbog druženja, a i vježbanja  s bebicama…prije grupe odradimo svi vježbice za bebe na baby handlingu koji je podjeljen na bebe do 6 mjeseci i od 6 mjeseci do godinu dana. Uvijek je s nama voditeljica patronažnih sestara u Kutini Nevenka Andrijević, Nena koja također puno pomogne savijetima i veselim osmijehom.

Na grupi je uvijek veselo. Majke se osjećaju sigurnije i sretnije sa svojim malim slatkim bebicama koje zadovoljne ponekad spavaju, papaju ili se smiješkaju. Sklapaju se prijateljstva između majki…skupa prošetaju i druže se poslije sastanka grupe.

Grupa za potporu dojenja je jako korisna i poticajna koliko za sve majke toliko i za njihove bebice tj naše male dunjice…

Na fotografiji se nalaze majka Martina Kesak sa kćerkicom Niom, majka Ivana Starčić s kćerkicom Tenom, majka Sanela Šrajber sa sinčićem Leoneom, majka Anđelka Marmelić sa sinčićem Janom, majka Martina Pavlić sa sinčićem Jurom, majka Matea Sabolović s kćerkicom Dolores, majka Darija Rogar sa sinčićem Ivanom, majka Helena Štimac sa sinčićem Grgurom, majka Mateja Podvalej sa sinčićem Bornom, majka Željka Biro sa sinčićem Ivanom i majka voditeljica Slađana Caren Vidaković sa sinom Karlom te patonažna sestra Nena Andrijević i koordinator naša draga patronažna sestra Ljerka Burazin kojoj na kraju posebno zahvaljujemo i šeljemo bezbroj pusa jer zbog njenog truda postojimo…

hugpd

Još slikica i prilog o našoj grupi za potporu dojenja možete vidjeti i na službenoj stranici Doma zdravlja Kutina čiju poveznicu vam šaljemo u nastavku. Na našem zadnjem susretu imali smo posjetu ravnateljice DZK Sanje Habek koja se jako veselila svim bebicama i napravila nekoliko prekrasnih slika naših malih dunjica.

http://dz-kutina.hr/media/k2/items/cache/68b62085e41e8f225811766f8d5eb2bb_XL.jpg

 

Veliki pozdrav, majka voditeljica Slađana Caren Vidaković