GPD – ”mali sisoljupci” iz Šenkovca

HUGPD

Dojenje je jedan od najljepših trenutaka u životu majke i djeteta, proces koji ih veze za cijeli život. Na samom početku potrebno je uložiti puno truda, a onda jednom dok krene, kad se majka i dijete usklade, tada sve ide lakše.

Majkama je potrebna podrška, pažnja, izmjena iskustava, i upravo sve to dobivaju u grupama za potporu dojenja.

Ja sam patronažna sestra Irena Madarić Tuksar. Vodim jednu predivnu grupu u  mjestu Šenkovcu. Na prijedlog jedne majke, grupu smo nazvali ” mali sisoljupci”. Sastajemo se po kućama majki, jednom mjesešno prema dogovoru. Okupi se oko 5-10 majki i djece, i to vec od 2 tjedna starosti, pa do godinu dana, a neki ostaju i duže.

Grupa pruža majkama jednu veliku sigurnost, podršku, majke se lakše nose sa svim poteškoćama koje se javjaju vezano uz dojenje i mnoge druge situacije koje su prisutne u odrastanju njihovih malenih dječaka  i djevojčica.  Mame se vole družiti, što je dobro kako za njih tako i za njihovu djecu. Evo i slikice sa jednog našeg druženja.

HUGPD

Na slici su: majka Petra i njezin sinčić Jakov, majka Andreja i kčerkica Ema, majka Kristina i sinčić Jona, majka Lidija i kćerkica Elijana Olanna i majka Dinka i kćerkica Ajla.Lijep pozdrav svim majkama i dječici od naših malih sisoljupaca, njihovih majki, i na kraju od njihove patronažne sestre Irene! 

Irena Mađarić Tuksar, bacc. med. techn.
Dom zdravlja Čakovec