Iskustvo majke voditeljice

Dragi čitatelju/ice,
najbolja stvar koja mi se poslije poroda mogla dogoditi bila je Grupa za potporu dojenju.Sve je počelo od patronažne sestre koja mi je predložila da se uključim u rad grupe koja djeluje u obližnjem Dječjem vrtiću.

[divider][/divider]
slika
[divider][/divider]

Na prvo druženje sam došla puna skepse, ali onda sam shvatila da je to SUPER. Redovitim dolascima sam stekla mnogo lijepih poznanstva i prijateljstva koja se održavaju još i danas.

Grupa me je spasila od postporođajne depresije jer me je natjerala da izađem iz svoje čahure i svaki mjesec sam jedva čekala kada će doći dan da idemo na naše druženje. Ta druženja su bila izuzetno korisna jer smo izmjenjivali mnogo zanimljivih i toliko potrebnih informacija: od toga kako i koje položaje koristimo tokom podoja, kako prebroditi skokove u rastu dojenčeta, kako prihvatiti česta noćna buđenja i podoje, koliko je važno zaštiti dojenče i malo dijete od sunca, kako spriječiti ozljede i nesreće u dječijoj dobi, kada i kako uvoditi dohranu i gdje naći najkvalitetnije namirnice do toga koje pelene koristimo. Sastanci su odisali pozitivnim ozračjem punim smijeha, dječjih gugutanja, puzanja, prohodavanja i naravno puno, puno ljubavi.

Nakon drugog poroda postala sam majka voditeljica, budući da sam već imala iskustvo u dojenju, što me jako veslilo i ispunjavalo ponosom i zadovoljstvom da mogu biti od pomoći drugim majkama i njihovoj djeci da dugo i radosno uživaju u prekrasnom i nezamjenjivom dojenju. Na moju inicijativu, koju su majke s veseljem podržale, osnovale smo svoju grupu zatvorenog tipa na Facebook-u, tako da i sada kada sam se vratila na posao i više nisam u mogućnosti pohađati sastanke grupe, i dalje aktivno sudjelujem u njezinom radu te tako pomažem novim i starim članicama grupe koje imaju bilo kakva pitanja, nedoumice ili trebaju samo malo ohrabrenje i podrške da ustraju i vrate vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Naravno i obrnuto- ako ja imam kakvih pitanja uvijek ima netko tko bi mi pomogao. Organiziramo i prikupljanje dječje odjeće i potrepština koje poklanjamo majkama kojima je porebna takva pomoć.
Suprug i ja planirano uskoro krenuti u avanturu novog roditeljstva pa jedva čekam nova druženja i nova poznanstva.
Uvijek vjerna i odana članica Tajana Ogorelica, Zagreb