HUGPD – Savjetnik o izdajanju i čuvanju majčinog mlijeka

HUGPD

Kako bi osigurali svim majkama točne i potrebne informacije o izdajanju i čuvanju izdojenog majčinog mlijeka do njegove upotrebe Hrvatska udruga za potporu dojenju ( HUGPD ) uz financijsku podršku Grada Zagreba izdala je još jednu brošuru koja će sa informacijama utemeljenim na dokazima i najnovijim preporukama biti zasigurno dobrodošla svakoj rodilji koja kreće sa uspostavom dojenja.

HUGPD

Ova brošura objedinila je ključne informacije o sigurnom prikupljanju, čuvanju i uporabi majčinog mlijeka u kućnim uvjetima koje je potrebno primjenjivati u cilju očuvanja zdravlja svakog djeteta koje se hrani izdojenim majčinim mlijekom.

Majčino mlijeko je svježa, živa hrana s mnogim antioksidativnim, antibakterijskim, prebiotičkim, probiotičkim i imunološkim svojstvima.
Iako su neka od ovih svojstava podložna promjenama tijekom njegovog skladištenja, ipak se prehrana izdojenim i/ili skladištenim mlijekom smatra najboljom prehranom djeteta kada dojenje ili neposredno izdojeno mlijeko nije dostupno.

Svoju recenziju/mišljenje dalo je stručno Povjerenstvo za zaštitu i promicanje dojenja ispred Ministrstva zdravstva a Ministrarstvo zdravstva i Ured UNICEF-a za RH osigurati će dodatni tisak ove brošure u nakladi koja će osigurati njezinu podjelu u svim rodilištima u RH tijekom ove i iduće godine kako bi svaka majka pri izlasku iz rodilišta dobila potrebne informacije o načinu izdajanja, čuvanju izdojenog majčinog mlijeka ali i o radu Banke humanog mlijeka i mogućnosti darivanja viška svoga mlijeka u Banku mlijeka.

Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju od srca se zahvaljuje Gradu Zagrebu što je i ovoga puta prepoznao ovaj projekt i omogućio njegovu realizaciju te nas osnažio u pružanju podrške u dojenju u zajednici!

Upiši Email i Preuzmite savjetnik o izdajanju i čuvanju majčinog mlijeka:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
GDPR

Vaš HUGPD

Pripremila:

Dinka Barić