GPD “Mamino zlato“

Ljubav prema svom poslu i želja za dijeljenjem stečenog znanja savjetovanjem, edukacijom ili podrškom pri dojenju, bili su osnovni motivi formiranja grupe za potporu dojenju “Mamino zlato“ , čija je voditeljica patronažna sestra Marija Ukić.

Svojim radom i edukacijom uvelike utječe na promociju dojenja što se najbolje vidi i kroz rad u grupi za potporu dojenju, koja je ove godine u listopadu obilježila i veliku prvu godinu postojanja.

Mamino zlato_2  Mamino zlato_5 Mamino zlato_3

Sastanci u grupi predviđeni su svakoga četvrtka u prostorima mjesne zajednice, gradskog kotara Mertojak u gradu Splitu..
U sklopu dosadašnjih druženja razmijenili smo najrelevantnije stručne informacije i savjete svim mamama koje doje, te također trudnicama koje se žele pripremiti i educirati za dojenje.

Mamino zlato_7

Zbog velikog interesa majki za maramama i nosiljkama, često imamo informacije iz prve ruke od same mame koja je i dojilja i savjetnica za babywearing. Jako nam je česta tema “Beba vođa dohrane”, i sve je više mama koje ovu metodu uspješno provode.

Mamino zlato_1 Mamino zlato_4 Mamino zlato_6

Također ne izostaje niti praktična pomoć oko dojenja , emocionalna potpora i pozitivan stav što uvelike jača samopouzdanje svake dojilje.
Razmjena iskustava ujedno stvara i osjećaj podrške u zajednici, tako majka koja je i sama dobila savjet može i drugima prenijeti podršku koju je dobila. Time se stvara pozitivni društveni status dojenja u zajednici.

Mamino zlato_8

Neizmjerno me veseli ovaj oblik potpore ženama, pružanje informacija i osjećaj povezanosti. Kontinuiranim sastancima uspjele smo održati profesionalni ali i razviti prijateljski odnos. Naime, na početku sastanka uvijek se prvo educiramo o novim spoznajama ili pomognemo riješiti aktualni problem , potom slijedi neformalniji dio gdje uglavnom pršte pohvale za najmlađe članove .

Grupa za potporu dojenju “Mamino zlato”

Mamino zlato_9