Grupe za potporu dojenju u Đurđevcu

U Domu zdravlja KC-KŽ županije djeluje pet grupa za potporu dojenja.

Od rujna prošle godine na području ispostave Đurđevac djeluju dvije grupe. Patronažne sestre uredile su prostoriju u Domu zdravlja i stvorile ugodan kutak za susrete trudnica,majki i njihovih mališana.

slika1

Grupu „Đurđevački pilići“ vodi patronažna sestra Ljiljana Leščan svakog prvog petka u mjesecu.

Grupu „Kapljica za život“ vodi patronažna sestra Renata Pintar u prostoru općine Kloštar Podravski svakog prvog četvrtka u mjesecu.

Na susrete s majkama rado se uključuju i drugi stručnjaci tako da je gostovao pedijatar,a fizioterapeutkinja Štefica Gunjević demonstrirala je vježbe i masažu  koje djeluju opuštajuće  za majke i bebe, što doprinosi boljoj povezanosti.

Patronažne sestre organizirale su i edukativno predavanje o dohrani krutom hranom predvođene djetetom kao i radionicu o pomagalima za izdajanje i pohranu majčinog mlijeka.

U naša tri županijska središta pa tako i na našem središnjem gradskom trgu obilježili smo Nacionalni tjedan dojenja u listopadu,gdje su sudjelovale sve patronažne sestre sa prigodnim štandom ,a informirale smo trudnice i majke o njihovim pravima vezanim uz povratak na posao..

U suradnji s  Udrugom „Roda“ za tu prigodu organizirali smo projekciju filma  Mliječna staza u Gradskoj knjižnici Đurđevac.

Iako naše Grupe tek kratko djeluju interes i odaziv je velik, a zadovoljstvo mama i nas samih još je veće što nam daje poticaj za osnivanjem novih Grupa.

Lijep pozdrav iz grada Picoka.

Patronažne sestre LJILJANA I RENATA.