Javno dojenje

Javno dojenje

Javno dojenje

Javna manifestacija „Dojenje je zakon u Gradu Zagrebu“ u sklopu obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja promovirana je sa nizom aktivnosti.
Održano je grupno dojenje na Zrinjevcu 03.listopada na kojem su se okupile dojilje te koje su poslale poruku o tome kako bi dojenje u javnosti trebalo biti prihvaćeno i normalno. Sudjelovale su majke koje doje na javnim mjestima, ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice.

Javno dojenje

 

Javno dojenje

Grad Zagreb pokrenuo je niz aktivnosti u okviru kampanje „Dojenje je zakon“. Kampanja se provodi u suradnji Večernjeg lista, Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja (HUGPD), udruge Roda te Savjetovališta za rani razvoj djece Telefončić.

Cilj kampanje je promovirati i osvijestiti važnost dojenja kao i činjenicu da se majke ne moraju skrivati dok doje svoje dijete.

Na postavljenim štandovima na Zrinjevcu od 11 do 13 sati roditelji su imali mogućnost dobiti informacije o dojenju i različite edukativne materijale, letke i brošure.

U akciju su se uključilie i patronažne sestre članice Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja grada Zagreba uz Rodine savjetnice za dojenje, IBCLC savjetnice, LLLI savjetnice i savjetnice sa Telefončića.