Kako su osnovani „Njamnjamači“

Nakon višemjesečnog razmišljanja i dugogodišnjeg rada na terenu u Prečkom, odlučila sam osnovati grupu za potporu dojenju. Naime, teren koji pokrivam ima malo novorođenčadi (oko 30 godišnje) i to me je brinulo.

Moju ideju o pokretanju grupe velikodušno je prihvatila nekolicina dojećih majki (većina ih je u ovom trenutku na poslu, pa ih ovim putem pozdravljam) i zaista su mi bile velika podrška.

I tako su u 11. mjesecu 2014. godine osnovani „Njamnjamači“!

Njamnamači1

Bilo je očito da su majke prepoznale dobrobit postojanja takve grupe u kojoj možeš tražiti ili pružiti podršku drugim majkama, kako bi naša dječica dobila ono najbolje – majčino mlijeko.

Sastajemo se druge srijede u mjesecu u prostorijama patronažne službe DZ Zagreb-zapad na adresi Prečko 2. Nekoliko dana prije sastanka mailom pošaljem podsjetnik i predložene teme. Osim dojenja, na sastanku se izmjenjuju iskustva o (ne)spavanju, pelenama, zubićima, dohrani… Interes je velik, pa nam je prostorija u kojoj boravimo sve češće pretijesna.

I tako je proletjela prva godina, proslavili smo prvi rođendan….

Ovom prilikom želim zahvaliti svim aktivnim i bivšim članicama na sudjelovanju u radu grupe… želim vam puno mlijeka i dugo uspješno dojenje na obostrano zadovoljstvo!

Jasna Pisuljak, bacc.med.tech.,
patronažna sestra, DZ Zagreb-zapad,
koordinatorica GPD „Njamnjamači“