Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja u Vinkovcima i Andrijaševcima

Od 01. -07. listopada 2016., u sklopu obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja od 10-12h svaki radni dan u centru Vinkovaca organizirale smo štand sa edukativnim materijalom na kojem su trudnice i majke mogle dobiti informacije o postojanju grupa za potporu dojenja te kome se mogu obratiti u slučaju poteškoća prilikom dojenja.

rokovci-andrijasevci3 vinkovci3

U prostoru u kojem držimo GPD, također u centru grada u isto vrijeme, održale smo radionice o tehnici dojenja, pravilnom korištenju ručnih izdajalica, i ostalim temama vezanim za brigu o novorođenčetu.

Na jednoj od radionica pridružila nam se i kolegica iz Nuštra zajedno sa svojom majkom voditeljicom i članicama njihove grupe. Akcija je bila i medijski popraćena na lokalnom radiju i novinama, a imali smo i gostovanje u popodnevnoj emisiji lokalne televizije.

Kolegica Marija Dejanović  na području djelovanja Rokovci – Andrijaševci  održala je predavanje trudnicama i majkama 06.10.2016. od 10-12 h u prostoru ribičkog doma.

vinkovci2 naslovnica

Bilo je niz zanimljivih tema: majčino mlijeko- najbolja hrana za dojenče; povoljni učinci dojenja za zdravlje djeteta i majke; postupci za uspješno dojenje; položaji majke i djeteta kod dojenja; izdajanje i pohranjivanje majčinog mlijeka; dojenje i bolesti majke; kako dojiti uz vraćanje na radno mjesto i koristi i uključivanje u rad grupe potpore dojenja.

Pripremila Željka Ćavar, DZ Vinkovci