Održan 3. Simpozij o dojenju HUGPD-a!

HUGPD
  1. travnja 2019.g. u prostoru DZ Zagreb Centar, na lokaciji Siget održan je 3. Simpozij o dojenju Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju HUGPD „Majčino mlijeko – najdragocjenji resurs za dojenčad i malu djecu“ – podrška dojenju u zajednici.

HUGPD

Simpoziji su podržali, već tradicionalno Dom zdravlja Zagreb Centar, naši vjerni sponzori  kao i svi cjenjeni predavači koji su ove godine predstavili i podijelili svoja iskustva i znanje sa svim sudionicima Simpozija na čemu se svima od srca zahvaljujemo.

Vodeća tema ovogodišnjeg održavanja Simpozija bila je prikaz primjera dobre prakse i modela kojima lokalna zajednica svojim radom i ulogom može utjecati i pomagati u razvoju potrebnih programa u cilju osiguravanja potrebne podrške dojenju u zajednici kako bi se ostvarili zadani ciljevi više stope trajanja isključivog i ukupnog dojenja.

Uz vodeće primjere dobre prakse Gradova  Zagreba i Rijeke kao  i Osječko –baranjske županije potrebno je pokrenuti isto i u ostalim županijama RH – formiranje i aktivan rad županijskih koordinacijskih odbora za promicanje dojenja i usmjeravanje potrebnih i postojećih financijskih izvora u županijama za razvoj programskih mjera kojima će se zaštititi i promicati dojenje na lokalnoj razini na jedinstven i cjelovit način kako bi i ovaj oblik zaštite i primarne prevencije zdravlja bio dostupan svima te ispunio sveobuhvatnost u pristupu i osiguravanju ovog oblika skrbi svoj dojenčadi, maloj djeci i majkama u RH.

Čestitamo DZ Zagreb Centar na prihvaćanju i pokretanju aktivnosti u smjeru dobivanja statusa „Dom zdravlja – prijatelj dojenja“ kojim će se na još jači, profesionalniji i dosljedniji način osigurati stručna podrška u dojenju svim njihovim korisnicima.

3.Simpozij HUGPD39

Vjerujemo da će ovaj projekt utjecati i na ostale Domove zdravlja, kako u Gradu Zagrebu tako i u ostalim županijama da se pridruže ovoj inicijativi čime će se moći osigurati najadekvatnija zaštita i podrška dojenju kroz rad i djelovanje ovih institucija i svih njezinih djelatnika a posebno kroz rad timova primarne zdravstvene zaštite – ginekologa, pedijatara, liječnika obiteljske medicine i patronažnih sestara koji  osiguravaju potrebnu skrb za majku i dijete.

Pred nama su tako  postavljeni novi izazovi i zadaci čijom ćemo realizacijom biti u mogućnosti napraviti nove iskorake u cilju ostvarivanja kvalitetnijeg i podržavajućeg okruženja u zajednici za dojenje! Održavanje 3. Simpozija HUGPD-a imalo je za cilj i stvaranje potrebne pokretačke energije i poticaja koji će se uspješno iskoristiti.

Koristimo ovu priliku da Vas sve pozovemo da nam se pridružite i iduće godine kada ćemo održati naš 4. Simpoziji HUGPD-a na kojem ćemo zasigurno moći predstaviti do tada ostvarene rezultate i postaviti daljnje planove za budući uspješniji rad.

Veliko hvala svima od srca!

Vaš HUGPD!

Pripremila: Dinka Barić, mag.med.techn., IBCLC
predsjednica HUGPD-a

 

3.Simpozij HUGPD38

3.Simpozij HUGPD37 3.Simpozij HUGPD36 3.Simpozij HUGPD35 3.Simpozij HUGPD34 3.Simpozij HUGPD33 3.Simpozij HUGPD32 3.Simpozij HUGPD31 3.Simpozij HUGPD30 3.Simpozij HUGPD29 3.Simpozij HUGPD28 3.Simpozij HUGPD27 3.Simpozij HUGPD26 3.Simpozij HUGPD25 3.Simpozij HUGPD24 3.Simpozij HUGPD23 3.Simpozij HUGPD22 3.Simpozij HUGPD21 3.Simpozij HUGPD20 3.Simpozij HUGPD19 3.Simpozij HUGPD18 3.Simpozij HUGPD17 3.Simpozij HUGPD16 3.Simpozij HUGPD15 3.Simpozij HUGPD14 3.Simpozij HUGPD13 3.Simpozij HUGPD12 3.Simpozij HUGPD11 3.Simpozij HUGPD10 3.Simpozij HUGPD9 3.Simpozij HUGPD8 3.Simpozij HUGPD7 3.Simpozij HUGPD6 3.Simpozij HUGPD5 3.Simpozij HUGPD4 3.Simpozij HUGPD3 3.Simpozij HUGPD2 3.Simpozij HUGPD1