Online edukacija za zdravstvene djelatnike o radu Banke humanog mlijeka

Poštovane kolegice i kolege, poštovani prijatelji dojenja,

U organizaciji Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju HUGPD-a i Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo održati će se online edukacija
„ Rad Banke humanog mlijeka u Republici Hrvatskoj“

15. studenog 2021.godine od 13.00 do 15.30 sati. u virtualnom obliku – online.

Edukacija je namijenjena svim zdravstvenim djelatnicima a posebno onima koji direktno sudjeluju u pružanju podrške u dojenju.

Program


Zdravstveni djelatnici (primalje, patronažne sestre, pedijatrijski i ginekološki timovi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, timovi obiteljske medicine, pedijatri i medicinske sestre pri bolničkim odjelima, neonatolozi i ginekolozi) svakodnevno u svom radu u mogućnosti su pružati potrebnu skrb za rodilje, novorođenčad , dojenčad i malu djecu i ključni su nositelji pružanja adekvatne i stručne podrške u dojenju.

BODOVANJE
Sudjelovanje na Simpoziju bodovati će Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja i Hrvatska liječnička komora.

KOTIZACIJA se ne naplaćuje!

ROK PRIJAVE

Molimo Vas da svoje mjesto rezervirate na vrijeme!

Ljubazno molimo da prilikom registracije upišete svoje puno ime i prezime radi dodjele bodova od strane komora.

Prijave se primaju do 13.studenog 2021.g. isključivo putem on-line obrasca koji je dostupan na linku:

Prijava na BHM edukaciju

Za provjeru prihvaćene rezervacije i eventualno potrebne dodatne informacije molimo Vas da se javite na mail udruge: info@hugpd.hr i/ili hugpd@hugpd.hr

Upute i link za pristup i uključivanje u virtualnu dvoranu primit će te putem maila 14. studenog 2021.

Za uspješan rad Banke humanog mlijeka ključno je upoznati o njezinoj funkciji i radu sve majke koje doje i koje su u mogućnosti darivati višak svoga mlijeka u banku, sa ciljem liječenja prijevremeno rođene djece kao i novorođenčadi koja bi imala takve potrebe. Isto je moguće ostvariti samo ukoliko Banka raspolaže sa dovoljnim količinama mlijeka.

Stoga je posebno važno kontinuirano upoznavati sve zdravstvene djelatnike koji sudjeluju u pružanju podrške u dojenju sa najnovijim informacijama o radu banke humanog mlijeka.

Njihova je uloga ujedno i ključna u stvaranju mreže darivateljica HM kao i razvoj sustava distribucije i korištenja doniranog humanog mlijeka.

HUGPD nastoji kontinuirano omogućiti dostupnost o najnovijim saznanjima iz područja medicine dojenja te kroz organizaciju stručnih skupova i Simpozija ta znanja prenositi.

Zahvaljujemo se Gradu Zagrebu što je prepoznao i omogućio provođenje ovog važnog edukacijskog programa u cilju zaštite, promicanja i podrške dojenju u zajednici!

Raduje nas što vam možemo ponuditi sudjelovanje na ovom značajnom virtualnom događaju i priliku koju ne treba propustiti!

Veselimo se vašem dolasku!

Vaš HUGPD