Predstavljamo vam grupu za potporu dojenja „Baranjski ljiljani“

grupa za potporu dojenja

Zašto “Baranjski ljiljani”?

grupa za  potporu dojenja

…jer je ljiljan simbol nedirnute ljepote i čiste duhovne ljubavi, u prošlosti su ga poklanjali majkama kako bi svojim čarobnim moćima pridonio zdravom razvoju djece dok “baranjski” simbolizira područje rada grupe za potporu dojenja, Baranju… Simbolicno!
Grupa za potporu dojenja osnovana je u sklopu patronažne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Beli Manastir zbog nedostatka istih a sve u svrhu promicanja dojenja, te pružanja stručne pomoći i podrške.

Jedan od važnijih ciljeva grupe je prvenstveno druženje, upoznavanje, razmjena i pružanje savjeta isključivo na temelju vlastitog iskustva članova grupe, te upoznavanje majki sa osnovnim karakteristikama zdravog novorđenčeta. Stoga pozivamo sve one “friške i manje friške” sadašnje i buduće,iskusne i neiskusne roditelje da nam se pridruže,pitaju nas,razmijene iskustva,poprave tehniku,dobiju ili daju savjet!

Sastanci grupe se planiraju održavati svake prve srijede u mjesecu. Vrijeme održavanja grupe od 10 h, prostorije patronažne službe Darda. Sastanci grupe se također planiraju održavati svake druge srijede u mjesecu od 10 h u prostorijama patronažne službe Doma zdravlja Beli Manastir.

Koordinatori grupe:

patronažni tehničar,
Marko Maceković,bacc.med.techn. 099/498-8046
patronažna sestra,
Josipa Novaković,bacc.med.techn. 099/498-8044
mail: gpd.dzbm@gmail.com
www.facebook.com/gpd.baranjskiljiljani

Baranjski ljiljani