Sastanci GPD-a na daljinu / naši prvi online susreti!

Online GPD

Sastanci GPD-a na daljinu / naši prvi online susreti!

Novi uvjeti života za sve nas u vremenu razvoja pandemije COVID – 19 potaknuli su nas da se prilagodimo i pronađemo načine kako da i uz poštivanje preporuka o privremenom ukidanju održavanja grupa za podršku dojenju ovu našu aktivnost ipak nastavimo i održimo naš sastanak i ovoga mjeseca.
Današnja tehnološka dostignuća dala su nam mogućnost da naše sastanke održimo online te sa time nastavimo pružati potrebnu praktičnu podršku u dojenju.

Članice grupe „Najbolje je mamino“  okupile su se na prvom online sastanku i podijelile međusobno svoja dosadašnja iskustva u dojenju i snalaženje sa novim izazovima.
Priznajemo da nam je naš uobičajeni način sastanaka draži ali poštujemo važnu preporuku za sve nas „Ostanite doma“ u cilju naše zaštite od virusa ali isto tako i dalje nastavljamo sa našom misijom zaštite i promicanja dojenja što je posebno važno u ovoj izuzetnoj situaciji.

Tehnološke mogućnosti su zaista dragocjene pa ovom prilikom želim pozvati i druge kolegice, voditeljice grupa za podršku dojenju da ih na isti način iskoriste.

Dinka Barić, patronažna sestra, IBCLC, GPD „Najbolje je mamino“, Sesvetski Kraljevac
Online GPD

 

Ni GPD „Cvjetići“ ne prekida kontinuitet druženja…

Novonastale okolnosti u vezi pandemije koronavirusne bolesti, nisu nas spriječila da nastavimo s našim mjesečnim druženjima!

Grupa za potporu dojenju Cvjetići održala je sastanak 02.04.2020. putem video-konferencije. Ponosna sam na članice grupe koje su došle na ideju i educirale me te smo organizirale naše druženje na ovakav način. Sudjelovala je jedna trudnica, pet majki i njihovih pet mališana. Razgovala smo o radostima i poteškoćama s kojim se majke dojilje susreću. Naša trudnica koja je donedavno pohađala grupu sa sinom kojeg je dojila 18 mj,  razveslila nas je viješću da očekuje drugo dijete i  priprema se za novo iskustvo dojenja. Razjasnile smo praktične aspekte prevencije koronavirusne bolesti, prednosti dojenja tijekom ove epidemije kao i o dojenju u slučaju obolijevanja majke. Nametnula se i tema prevencije ranog dječjeg karijesa koji smo detaljno obradile.

Veselimo se slijedećem druženju koje smo dogovorile za tri tjedna!

Marjana Jakčin, patronžna sestra, IBCLC, GPD „Cvjetići“, Zagreb