Stručna radionica Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja (HUGPD)

Unicef slika 6.11.2014
HUGPD slika 6.11.2014

Poštovane kolegice,

želimo Vas obavijestiti o održavanju prvih regionalnih edukativnih radionica koje su namjenjenje patronažnim sestrama koje žele osnovati Grupu za potporu dojenju ili već vode grupu i čija se edukacija organizira u sklopu Projekta koji HUGPD provodi u partnerstvu sa Uredom UNICEFa u Hrvatskoj pod nazivom: „Jedna patronažna sestra – jedna grupa“.

ZAGREB – 15.11.2014., Gradska skupština, Ul. Ćirila i Metoda 5

SPLIT – 22.11.21014., Medicinski fakultet, Šoltanska 2

Njihov cilj je osnažiti postojeća znanja patronažnih sestara – voditeljica i koordinatorica Grupa za potporu dojenju u vođenju grupa kao i uvođenje novih kolegica u ove aktivnosti kojima se omogućuje osnivanje novih grupa.

Tijekom veljače organizirati ćemo istu jednodnevnu edukaciju u Rijeci i Osijeku. Petu dvodnevnu radionicu planiramo realizirati u Zagrebu u travnju 2015.g. sa posebnim programom koji je u pripremi.

Sudjelovanje na radionicama predviđeno je bez plaćanja kotizacije, a polaznici će dobiti i edukativne materijale koje su izradili HUGPD i Ured UNICEF-a u Hrvatskoj: Priručnik za voditeljice Grupa za potporu dojenju, promotivni poster HUGPD i edukativne letke o dojenju (Dojenje – najzdraviji i najsretniji početak života, Očevi i dojenje,  Dojenje prijevremeno rođenog djeteta i Dojenje: zdravlje i bliskost).

Radionice će za sve sudionike  biti  bodovane od strane HKMS (8 bodova za aktivno i 5 bodova za pasivno sudjelovanje) te od HLK (9 bodova za aktivno i 6 bodova za pasivno sudjelovanje).

Program Zagreb


Program Split