3. Simpozij o dojenju HUGPD – PRIJAVE

Poštovane/poštovani,

Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju HUGPD Vas poziva na 3. Simpoziji o dojenju naslova „Majčino mlijeko – najdragocjeniji resurs za novorođenčad i malu djecu“  – podrška dojenju u zajednici, koji će se održati u petak 12. travnja 2019.g. od 9,00 do 16,00 sati u dvorani Doma zdravlja Zagreb Centar, Avenija Vjećeslava Holjevca 22, Siget, Novi Zagreb.

Želite li čuti i doznati kako i na koji način lokalna zajednica može biti podrška u radu svima koji sudjeluju i rade na programima kojima se osigurava podrška u dojenju; prikaz primjera dobre prakse – kako na tome radi Grad Zagreb, Rijeka, Osijek i Bjelovar.
Naslovnica web jpg

Koji su revidirani kriteriji  globalnog programa “Rodilište prijatelj djece“ Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF objavljeni u travnju 2018.g.
U Hrvatskoj koja je učinila značajni iskorak upravo u usvojenom Nacionalnom programu ističe se važnost zajednice i u sklopu toga važnost grupa za potporu dojenja, koje su značajna poveznica civilnog sektora (roditelja) i zdravstvenog sustava nazvan kao“ Hrvatsko iskustvo“

Prikaz pogleda na majčino mlijeko sa stajališta evolucije – kako se sisavci unazad 300 mlijuna godina nastoje prilagoditi uvjetima na zemlji i preživjeti te kako čovjek zahvaljujući sposobnosti kreiranja vlastitog života značajno utječe na prirodne procese, a pogotovo one koji se tiču reproduktivnog zdravlja, koji mogu imati dalekosežne posljedice na opstojnost njegove vrste.

„ Nedostatak mlijeka“ je najčešći razlog prestanka dojenja od strane majki u periodu između šestog i osmog tjedna te oko četvrtog mjeseca starosti djeteta. Kako prepoznati pravi i prividni nedostatak mlijeka kod majke.

Pozivamo Vas da iskoristite ovu priliku i da nam se pridružite i sudjelujete na zanimljivim predavanjima koja su za Vas pripremili naši ovogodišnji predavači koji svojom svakodnevnom praksom, kontinuiranim radom i utjecajem na širenje svijesti o važnosti dojenja u zajednici doprinose u razvoju ostvarivanja najoptimalnijih uvjeta i mogućnosti u pružanju podrške dojenju u zajednici.

—————————————–

Program 3. simpozija

—————————————–

Simpoziji je namijenjen svim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u osiguravanju podrške u dojenju – patronažnim sestrama, primaljama, timovima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti – pedijatrima, ginekolozima i liječnicima obiteljske medicine.

Prijave se primaju do 10. travnja 2019.g. isključivo putem on-line obrasca koji se nalazi na dnu stranice.

BODOVANJE

Simpozij je u postupku bodovanja Hrvatske liječničke komore, Hrvatska komora primalja i  Hrvatske komore medicinskih sestara.

ROK ZA PRIJAVE

Maksimalno možemo primiti ukupno 100 sudionika Simpozija. Molimo Vas da svoje mjesto rezervirate na vrijeme!

Nakon vaše prijave unutar 48 sati primiti će te povratni e-mail da je prijava zaprimljena.

Za eventualno potrebne dodatne informacije molimo Vas da se javite na mail udruge: info@hugpd.hr i/ili hugpd@hugpd.hr

K O T I Z A C I J A

Za sve sudionike potrebno je uplatiti kotizaciju do datuma njegovog održavanja u iznosu od 150,00 kuna na broj žiro računa udruge
HR 5223 60000 11022 74939
sa napomenom – kotizacija za Simpozij.

Zlatni sponzori:

Sponzor Simpozija HUGPD-a 2019

Dojenje, HUGPD
Dojenje, HUGPD

Brončani sponzori:

Sebamed_logo                 AlpenPharma_logo

mediforma

Simpozij podržali:

DZCZ logo HR
Natural Wealth
Biorela LOGO_

Prijava na 3. Simpozij

—————————————–

Veselimo se vašem dolasku!

Predsjedništvo HUGPD