5. Radionica – Trening za trenere

POZIV

Poštovane kolegice,

Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju (HUGPD) u partnerstvu s Uredom  UNICEF-a za Hrvatsku, u sklopu projekta „Jedna patronažna sestra = jedna grupa“, nakon održane 4. regionalne radionice (u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci) na kojima je sudjelovalo više od 220 patronažnih sestara iz cijele Hrvatske, organizira završnu-dvodnevnu radionicu koja će se održati u:

Zagrebu, 10. i 11.04.2015. u prostorijama Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Rockefellerova 4.

Cilj završne radionice je educirati po dvije patronažne sestre iz svake naše županije za edukatore budućih voditeljica Grupa za potporu dojenju u svojoj županiji. Na taj način bi se formirala mreža od četrdesetak  edukatorica unutar HUGPD osposobljenih da kolegicama iz svoje županije,koje žele osnovati grupu za potporu dojenju, pruže potrebne informacije i podršku .

Iz tog razloga je na ovoj radionici predviđeno sudjelovanje po dvije patronažne sestre iz svake županije.

V Radionica_pokrovitelj

Zaštita i promicanje dojenja su od izuzetne  važnosti za zdravlje stanovništva,a  u tijeku je i izrada Nacionalnog programa promicanja dojenja. Doprinos nas-patronažnih sestara u promociji dojenja je značajan, kako kroz naš svakodnevni rad u obitelji novorođenčadi i dojenčadi, tako i kroz rad u Grupama za potporu dojenju. Značaj rada grupa za potporu dojenju i potreba  osnivanja novih grupa radi njihove  dostupnosti svim majkama, prepoznati su i od  Ministarstva zdravstva kojemu se zahvaljujemo na pokroviteljstvu.
Pozivamo vas i potičemo da se odazovete ovom pozivu i postanete jedna od edukatorica u svojoj županiji! Uz dobru volju i motivaciju potrebno je da imate barem jednu godinu iskustva u vođenju grupe za potporu dojenju, a bilo bi poželjno i da ste sudjelovali na jednoj od naših regionalnih radionica.

Sudjelovanje je predviđeno bez plaćanja kotizacije, a Ured UNICEF-a  će snositi troškove noćenja u hotelu za kolegice iz mjesta udaljenih više od 100 km od Zagreba ( što ne uključuje trošak putovanja do Zagreba i natrag).

Ravnatelj i glavna sestra Doma zdravlja će vam proslijediti Program dvodnevne edukacije a isti možete preuzeti na linku ispod teksta.

Prijave uputiti do 27.03.2015. elektroničkom poštom preko obrasca Prijavnice:  www.hugpd.hr/prijavnica koju svaka polaznica treba u cijelosti ispuniti pri čemu je bitno naznačiti datum za koji je potrebno organizirati noćenje u hotelu. Moguće je osigurati i dva noćenja za kolegice koje dolaze iz najudaljenijih mjesta pa tada treba upisati oba datuma.

Radionica će za sve sudionike  biti  bodovana od strane HKMS I HLK .

Za dodatne informacije  stojimo na raspolaganju : info@hugpd.hr

Veslimo se zajedničkom susretu i stvaranju mogućnosti za pružanje kvalitetnije potpore dojenju na području cijele Republike Hrvatske!

Srdačan pozdrav!
Predsjedništvo HUGPD

U Zagrebu, 18. ožujka 2015. godine

Program 5. radionice – ,,Trening za trenere”