I Simpozij HUGPD-a – prva obavijest

I Simpozij HUGPD

Poštovani,

Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju   okuplja preko 200 Grupa za potporu dojenju na području cijele Republike Hrvatske. Naša misija je potpora i promicanje dojenja  među svim populacijskim skupinama, u skladu sa smjernicama  UNICEF-a i WHO o isključivom dojenju do navršenih 6 mjeseci starosti djeteta i nastavak dojenja uz dodatnu hranu sve dok majka i dijete to žele, optimalno do druge godine djetetovog života.

HUGPD okuplja postojeće grupe za potporu dojenja sa krajnjim ciljem formiranja nacionalne mreže koja može biti i izvor važnih podataka (stopa isključivog dojenja i drugo),ali i edukacije i komunikacije među patronažnim sestrama i majkama angažiranim u grupama za potporu dojenja.

HUGPD također potiče formiranje novih grupa na lokalnoj razini s planom ujedinjenja edukacije o dojenju i srodnim temama među svim voditeljicama grupa za potporu dojenju.

Kako bismo realizirali postavljene ciljeve organizirat ćemo i naš

I Simpozij o dojenju, pod nazivom Majčino mlijeko – najdragocjeniji resurs za novorođenčad i malu djecu.

Kroz predavanja i radionice koje će voditi iskusni predavači; liječnice, medicinske sestre prvostupnice i primalje sa međunarodno priznatom IBCLC licencom, cilj nam je prenijeti nova saznanja o dojenju, međusobno razmijenti iskustva u radu sa majkama dojilja te prikazati naš dosadašnji radu u grupama za potporu dojenju.

Dinka Barić
predsjednica HUGPD

Preuzmite program

I Simpozij HUGPD-a