Obilježavanje nacionalnog tjedna dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji

Ovogodišnji Nacionalni tjedan dojenja obilježen je u sva tri gradska središta naše županije na inicijativu patronažnih sestara županijskog Doma zdravlja.

U Križevcima su patronažne sestre promovirale dojenje na Trgu J.J.Strossmayera,gdje su imale prigodan štand,a pridružile su se i trudnice te majke sa svojom dojenčadi. Dvije patronažne sestre bile su po prvi puta u ulozi majki,a jedna kolegica je u „slatkom“ iščekivanju.Ove godine uz medije potporu dojenju dao je i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

U Đurđevcu je patronažna sestra Renata Pintar uz potporu ostalih kolegica,zainteresiranim majkama i trudnicama održala predavanje o najčešćim zabludama o dojenju u prostoru Doma kulture koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

IMG-20171010-WA0007

Ovogodišnji Nacionalni tjedan dojenja patronažne sestre županijskog Doma zdravlja ispostave Koprivnica zajedno s glavnom sestrom,  obilježile su 5.10.2017. na Zrinskom trgu gdje je bilo posebno živo jer nam se pridružio veliki broj majki sa svojom djecom. Naš prigodno uređen i šaren štand bio je posebno primamljiv djeci, ali i ostalim sugrađanima koji su svratili i iznijeli svoje osobno iskustvo vezano uz dojenje i pohvalili ovakav način promocije dojenja u zajednici.

Već tradicionalno pridružili su nam se i učenici 3.razreda Srednje medicinske škole za medicinske sestre zajedno sa svojom nastavnicom Marijom i aktivno sudjelovali u razgovoru s okupljenim majkama i njihovom djecom.

dojenje

Potporu su nam dali i zdravstveni djelatnici (ginekolog , primalja, sestra s ginekologije),ali i medicinske sestre, fizioterapeutkinja i nekoliko liječnica koje su ovoga puta bile u ulozi majki.

Popratili su nas i lokalni mediji, a snimljen je i mali video o ovom događaju.

Nadamo se da su se odškrinuta vrata o važnosti prehrane majčinim mlijekom i važnosti potpore dojenju, otvorila barem do pola i da ćemo i dalje podržavati dojenje zajedno s našim sugrađanima.

Pripremila:
Andreja Novak bacc. med.techn., IBCLC
DZ Koprivničko-križevačka županija