Obilježavanje nacionalnog tjedna dojenja u Gradu Zagrebu

U nacionalnom tjednu dojenja od 01. – 07. listopada u sklopu brojnih aktivnosti održane su i besplatne radionice za trudnice “Dojenje-priprema za razdoblje koje vas očekuje!” u Knjižnicama grada Zagreba u organizaciji Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

8
7

Radionice su održale patronažne sestre Međunarodno certificirane savjetnice za dojenje (IBCLC), koje su upoznale trudnice sa dobrobiti i važnosti dojenja za majku i dijete, kao i sa mogućim poteškoćama prilikom uspostave dojenja.

6
Naslovnica knjižnice

Također, buduće majke upoznale su se sa radom patronažnih sestara, te radom Savjetovališta za dojenje u Domu zdravlja Zagreb zapad, u kojem trudnice i dojilje mogu dobiti višu razinu stručne pomoći od IBCLC savjetnica, koje rade u savjetovalištima.

1
5
Naslovnica knjižnice
3

Velik interes za navedene radionice u knjižnicama vrlo je poticajan za planiranje takvih radionica ali i sličnih aktivnosti u sljedećoj godini.

Ovim putem zahvaljujemo se ljubaznim djelatnicama u Knjižnicama grada Zagreba, koje su nas srdačno primile i predstavile a ugodan prostor knjižnica pridonio je uspješnosti održavanja naših radionica.

u ime HUGPD-a

Jasna Pisuljak,
patronažna sestra, IBCLC
DZ Zagreb zapad

Ovom prilikom podsjećamo da brošuru HUGPD-a ” Mitovi o dojenju” možete preuzeti.

Mali savjetnik za uspješno dojenje – HUGPD