Mliječna staza 2017. za prvu banku humanog mlijeka

Banka humanog mlijeka
Članice HUGPDa sa Valentinom Otmančić, predstojnicom UNICEF-ova ureda u Hrvatskoj

Više od 1600 trkača odazvalo se na humanitarnu utrku Mlječna staza 2017. koju je organizirao Ured UNICEF-a u cilju prikupljanja novčanih sredstva za osnivanje prve banke humanog mlijeka.

Kroz cijelu akciju širila se i poruka važnosti osnivanja banke humanog mlijeka koja će osigurati adekvatniju skrb u prehrani prijevremeno rođenoj djeci ali i novorođenčad koja se nalazi na odjelima neonatološkog intenzivnog liječenja.

U izuzetno pozitivnoj atmosferi i sa snažnim motivom nije bilo teško prijeći stazu dugu  5,1 i 10 km. Trci su se pridružile brojni sportski klubovi, rekreativci i individualci koji vole trčanje a ovom prigodom dali su i svoj doprinos za osnivanje prve banke humanog mlijeka.

Utrku su osobno pozdravili i podržali Ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr.sc. Vjekoslav Jeleč sa svojim suradnicima, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb dr. Milivoj Novak i predstojnica Ureda UNICEF-a gđa. Valentina Otmačić.

Na utrci su se okupile i članice Hrvatske udruge grupa za potporu dojenju HUGPD.

Banka humanog mlijeka
Članice HUGPDa sa Valentinom Otmančić, predstojnicom UNICEF-ova ureda u Hrvatskoj

Želimo se još jednom zahvaliti svima koji su sudjelovali a posebno svim djelatnicima Ureda UNICEF-a koji su vrijedno radili i organizirali ovaj cijeli događaj po prvi puta u našoj zemlji a koji nas je sve poveo na mlječnu stazu i na put prema našoj prvoj banci humanog mlijeka čije otvaranje očekujemo u 2018.godini.
Hvala od srca!

Vaš HUGPD!