„Njamnjamači“, „Zlato mamino“ i „Sretno dijete“ u Prečkom,

Našem posljednjem sastanku „Njamnjamača“ u lipnju prisustvovala je stomatologinja Alexandra Menčik, dr.med.dent., koja nam je govorila o njezi usne šupljine i prvih zubića kod dojenčeta i malog djeteta, kada posjetiti zubara, kako poučavati dijete redovitom održavanju higijene zubića, o korištenju zubne paste, o važnosti dojenja za zdravlje usne šupljine i zubića itd.

Dom zdravlja Zagreb-zapad

Pružila nam je mnogo korisnih informacija i na tome joj puno zahvaljujemo, te se nadamo da će nam opet izaći u susret kad se ukaže potreba. Na slici su dr. Menčik i „Njamnjamači“.

Svakog mjeseca na sastanku grupe obrađujemo teme koje su roditeljima zanimljive, nove i nadasve korisne. Uz razmjenu iskustava uvijek se lijepo družimo, a druženje majki se, naravno, nastavlja i izvan grupe.

Unatrag nekoliko mjeseci na području Doma zdravlja Zagreb-zapad, u naselju Prečko, su osnovane još dvije grupe za potporu dojenju: „Zlato mamino“, koju vodi patronažna sestra Mirela Matul, bacc.med.tech. i „Sretno dijete“, koju vodi patronažna sestra Ivana Brkić, bacc.med.tech.

Majke su prepoznale važnost grupa za potporu dojenju u zajedničkom rješavanju poteškoća s dojenjem, razmjeni iskustava i praktičnih savjeta, te kao priliku za zajedničke akcije. Zbog toga je interes velik za sve tri grupe i stalno raste.

Svi ste dobrodošli!

Jasna Pisuljak, bacc.med.tech.