Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja u Gradu Zagrebu

HUGPD

Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju u sklopu obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja, od 01.-07. listopada održala je šest radionica o dojenju za trudnice u Knjižnicama Grada Zagreba na više lokacija.
Trudnice i njihovi partneri imali su mogućnost upoznati se osnovama o dojenju i kako se uspješno pripremiti za razdoblje koje ih očekuje. Kroz održane radionice vodile su ih patronažne sestre i međunarodno certificirane savjetnice za dojenje IBCLC.

NTD_istaknuta sl

Održali smo i Simpoziji „Skrb o majci i djetetu“ za ljekarnike u suradnji sa Hrvatskim farmaceutskim društvom, Ministarstvom zdravstva RH, UNICEF-om, Udrugom za zdravo i sretno djetinjstvo i Gradom Zagrebom u cilju ostvarivanja programa Zajednica – prijatelj dojenja gdje se ističu i ljekarne kao važno mjesto u pružanju podrške dojenju.

Aktivne članice HUGPD-a bile su i na održanom javnom susretu Zdravstvenih ustanova i Udruga u parku Maksimir 07. listopada u nedjelju gdje se u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo promovirao njihov rad i oblici pružanja podrške u dojenju u Gradu Zagrebu.

Sl_edukacija ljekarnika
Ljekarnici_4
Ljekarnici_3
Ljekarnici_2

Od srca se zahvaljujemo Gradskom uredu za zdravstvo Grada Zagreba koji je financijski podržao rad i održavanje provedenih aktivnosti u obilježavanju Nacionalnog tjedna dojenja 2018. godine koji smo obilježili motom „Dojenje – temelj za život“.

Pripremila:
Dinka Barić