Savjeti koji će vam pomoći da lakše dojite i neodustanete!

Savjetnica za dojenje

Dojenje je najbolji put do zdravlja vašeg djeteta a jednako tako donosi dobrobiti i za zdravlje majke. Savjetovanje i podržavanje isključivog dojenja preporučuje se do 6. mjeseca života djeteta, a poslije uz obaveznu dohranu dokle god majka i dijete to žele, minimalno do djetetove prve godine života, a optimalno do njegove druge ili treće godine.
Savjetovanjem se želi pružiti osnaživanje majki da ne odustanu olako od dojenja, te jednako tako pružiti pomoć u rješavanju poteškoća sa kojima se mogu susresti jer:

1) 99% žena može uspješno dojiti svoje dijete
Nema razloga da sumnjate u svoju sposobnost i uspjeh u umijeću dojenja!
Strahove i zabrinutost da li je vaše dijete zadovoljno i sito na vašim prsima, možete umiriti ukoliko potražite savjet i pomoć stručnjaka.

2) Otkloniti početne poteškoće u dojenju
Pojava zastoja u dojkama i ragada tj. napuklinama na bradavicama, uspješno ćete riješiti upravo dojenjem tj. redovitim i pravilnim stavljanjem djeteta na prsa.

3) Neupitna imunološka vrijednost majčinog mlijeka
Znanstveno su dokazane činjenice o dobrobiti dojenja za dijete u jačanju njegovih imunoloških odgovora na infekcije, najčešće dišnog i probavnog sustava.

4) Najbolje je za vaše dijete i potpuno je besplatno
Dojenjem, svoje dijete opskrbit ćete svim prehrambenim tvarima koje su mu upravo i potrebne za njegov rast i razvoj, a pri tome nećete imati dodatnih troškova.

5) Uvijek dostupno, spremno i sigurno
To su izuzetne i neprocjenjive vrijednosti majčinog mlijeka, koje za svoju pripremu treba samo vašu odluku i malo upornosti.

6) Zanemarite strah od Bisfenola A
Dojite li svoje dijete, nećete biti u prilici koristiti plastične bočice i tako ćete zaštitit svoje dijete od njihovog štetnog utjecaja.

7) Osjećajte se opušteno i sretno
Tijekom podoja dolazi do hormonalnih promjena koje utječu na smanjeni osjećaj napetosti kod majke, kao i jaču emocionalnu povezanost sa djetetom.

8) Dojenjem utječete na smanjenje zdravstvenih rizika
Na temelju znanstvenih istraživanja dokazano je da se kod majki dojenjem smanjuje rizik za pojavu karcinoma dojke i jajnika, a također studijama je dokazano i smanjenje rizika od pojave dijabetesa tipa II.

9) IBCLC savjetnice za dojenje rado će vam pomoći

Za svaku poteškoću i / ili eventualan problem u dojenju na raspolaganju su vam stručnjakinje u kliničkom dojenju, međunarodno certificirane savjetnice za dojenje, IBCLC savjetnice.

10) Grupe za potporu dojenja siguran su dodatni oslonac
Pristupanje grupi omogućuje vam da poteškoću koju možda vidite kao razlog za odustajanje od dojenja, sagledate iz drugog kuta i nađete rješenje za uspješnim nastavkom dojenja.