GPD Jaskanski mališani

HUGPD, dojenje

GPD Jaskanski mališani!

Na svjetski dan sreće 20.03.2014. godine u Jastrebarskom je osnovana  grupa za potporu dojenju ” Jaskanski mališani. ” U neprekidnom radu od četiri i pol godine kroz grupu je prošlo pedesetak mama i njihovih mališana te manji broj trudnica.

Nekoliko majki odradilo je dva mandata u grupi. Po rođenju novog djeteta ponovno su se uključile u rad grupe što nas posebno veseli.
Od samog početka grupa ima mamu voditeljicu grupe. Na toj dužnosti do sada su bile tri majke: Mirjana Stanišić – majka troje djece, Marcela Sarkotić Šapina – majka dvoje djece, i trenutno voditeljica grupe je Katarina Vlašić majka – četvero djece. Ona također odrađuje u grupi drugi mandat.

Grupa se redovito sastaje jednom mjesečno predzadnji četvrtak u mjesecu u sobi patronažne službe. Kada nam vremenske prilike dozvoljavaju družimo se u našem perivoju dvorca Erdodya. Odaziv na grupu varira od sastanka do sastanka, te je potrebno stalno raditi na motivaciji majki da dođu na grupu. Težimo da u grupi što dulje ostaju kako bi period dojenja bio što dulji.

HUGPD, dojenje

Trudnički tečajevi su mjesto i prilika da se naše trudnice informira o radu grupe za potporu dojenja i te da ih pozovemo i motiviramo da nam se pridruže još kao trudnice, te po rođenju djeteta. Trudimo se da majke dođu na grupu i osjete da im grupa nešto pruža, te žele doći ponovno i u grupi ostati  što dulje. Korisno je i vrlo praktično da su mame međusobno povezane društvenim mrežama, na taj način je međusobna komunikacija brza i učinkovita.

No, nije sve tako idilično, imamo i mi svojih sitnih boljki. Trenutno nam je najveći problem prostor. Patronažna soba u kojoj se sastajemo malena je i skromna za tu namjenu.

Nadamo se da će nam naš grad Jastrebarsko koji nosi titulu ” Grad prijatelj djece ” u skoroj budućnosti osigurati adekvatan prostor i omogućiti bolje uvjete za rad!

Srdačan pozdrav iz Jaske!
Sr. Ankica Žalac  i sr. Maja Mesić