RAD GRUPE ZA POTPORU DOJENJU – Mliječni put, Karlovac

Grupa za potporu dojenju pod nazivom „Mliječni put“ održava se drugi četvrtak u mjesecu u 10:30h u Domu zdravlja Karlovac.

Odaziv majki je jako dobar. Odlično komuniciraju, povezuju se i nadopunjuju.

Na svakom sastanku vodi se evidencija i izvješće o radu grupe na propisanom obrascu.

Ukupan broj članica varira od tri na jednom sastanku do čak trideset.

Prigodno obilježavamo Svjetski i Nacionalni tjedan dojenja. Povodom Nacionalnog tjedna dojenja održan je sastanak s temom „Dojenje, problemi i nedoumice“.

Naslovnica
Piknik na Korani GPD (majke su izrazile želju da se grupa održi u prirodi)

U 08.mjesecu 2019. DZ Karlovac obnovio je prostoriju gdje se održavaju Grupe za otporu dojenju. Dobili smo novu stolariju, nove podove, klimu, pokrečeni su zidovi.

Obnovljena prostorija GPD

Obnovljena prostorija GPD

Od 11.mj.2018. godine patronažne sestre vode Savjetovalište za trudnice koje se održava svaki drugi mjesec ili češće po dogovoru, u prostorijama Doma zdravlja Karlovac. Objave stavljamo na stranicu DZ i na Facebook stranicu. Pružamo im informacije o pripremama za bolnicu, dolazak novorođenčeta i dojenju. Motiviramo ih i upućujemo na dobrobiti dojenja da budu što spremnije i odlučnije, te ih odmah upoznajemo sa Grupom za podršku dojenju.

 

Predbožično vrijeme - GPD

Predbožično vrijeme – GPD

Majke koje redovito dolaze na GPD izrazile su želju da prikupimo igračke i robu, koje su njima višak. Darovi su složeni te poslani djeci u gradu Karlovcu koja su slabijeg imovinskog stanja.

Kako bi žena bila što spremnija za dojenje kreirali smo letke za Grupu za podršku dojenju i Savjetovalište za trudnice. Podijelile smo ih u ginekološkim ambulantama kojima pozivamo trudnice na uključivanje u GPD i Savjetovalište za trudnice. Ostavljamo brojeve telefona i Facebook profil za kontakt.

Patronažna služba Dom zdravlja Karlovac