Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja u Koprivnici

Nacionalni tjedan dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježen je u sva tri županijska središta u organizaciji patronažnih sestara županijskog doma zdravlja. Na koprivničkom Zrinskom trgu, uz velik broj mama i njihovih mališana, trudnica, očeva, djedova i baka pridružili su nam se učenici trećeg razreda Srednje medicinske škole Koprivnica sa svojom nastavnicom. Našem pozivu odazvali su se koprivnička zamjenica gradonačelnika sa svojim suradnicima kao i predstavnici županijske vlasti.

Tjedan dojenja 2  Tjedan dojenja 1

Održana je i radionica na temu „Prirodni porod“ koju je vodila Dora Kolačko, dula, te radionica o dojenju na temu „Najčešće zablude o dojenju“ koju su vodile Andreja Novak, patronažna sestra i IBCLC savjetnica te Marija Križić, volonterka.

Za radionice je iskazan veliki interes od strane trudnica, njihovih partnera ali i majki koje doje djecu, te su na taj način budući roditelji mogli „doživjeti dojenje iz prve ruke“.

U Križevcima, potporu u promicanju dojenja patronažnim sestrama i okupljenim majkama pružili su predstavnici gradske vlasti, a u đurđevačkom domu kulture okupile su se trudnice i mame sa svojom djecom gdje je gđa. Ivanka Vusić, djelatnica MUP-a, održala radionicu o sigurnom korištenju auto sjedalica.

U sve naše aktivnosti bili su uključeni i lokalni mediji te je na taj način lokalna zajednica pridonijela promociji dojenja.

Pripremila: Andreja Novak bacc. med. techn.IBCLC